top of page
BCBFHVIT2.png

INTERNATIONAL CRAFT BEER FESTIVAL
BERGEN CRAFT BEER FEST 
/REBOOT 202
2 & 3 JUNI - HALLEN USF

Den første batchen med bryggerier for BCBF Reboot 2023 er servert!

 

BERETA - ZICHOVEC  - BEER FLAG - LERVIG

Vi starter i Romania, et ølland vi ble kjent med på BCBF i 2019 da Hop Hooligans var her.

Gutta bak Bereta har gått den vanlige veien; fra ivrige garasjebryggere i flere år til hyperaktive gjøkebryggere i to år, for så å starte på eget bryggverk i 2018.  Hele tiden har de vunnet hauger av priser og utmerkelser, og regnes som de første som begynte å brygge NEIPA i Romania.

Hovedfokuset er altså humle, og de pusher grenser og er stadig like innovative.

 

 

Fra pilsens hjemland Tsjekkia henter vi Zichovec.

Det startet i 2010, da borgermesteren i landsbyen Zichovec, Ivan Husák, erklærte under en lystig familiemiddag at han ville starte bryggeri.  Broren dunket pekefingeren oppgitt i pannen og sa: «Du er gal».  To år seinere var bryggeriet på plass, og først øl ut het selvsagt «Gal mann».

Etterhvert overtok sønnene til Ivan driften, og i 2016 hadde de vokst så mye at de like godt flyttet bryggeriet til en nedlagt skytebane for tanks. Zichovec har gått fra et nokså tradisjonelt pilsbryggeri til et av de største og viktigste håndverksbryggeriene i Tsjekkia, og har en imponerende rekke moderne og kreative øl på listen.

 

 

Fra Oslo henter vi Beer Flag. Et forholdsvis ungt bryggeri i Norge, som på få år har blitt kjent som et solid lite bryggeri som leverer øl i ypperste klasse, og tør å utfordre og flytte grenser.

Vi har hatt besøk av dem før i Bergen, men er skråsikre på at de kommer til å overraske denne gangen også!

 

Fra Stavanger henter vi Lervig, som fortsetter sin marsj mot verdensherredømme.  De kan smykke seg med tittelen Landets Største Håndverksbryggeri, men det stopper dem ikke fra å overraske og begeistre både nerder og pilsdrikkere med nye velsmakende og interessante øl.

VI er sikre på at de graver dypt i kjelleren og tar med seg skikkelige godbiter til oss!  

nøgneLogoWEB21.png
Semia_WEB.png
KinnLogoWEB21.png
haandbryggeriet_logo_WEB21.png

Den andre batchen med bryggerier er servert!

 

KINN - ZIEMIA OBIECANA - NØGNE Ø - HAANDBRYGGERIET

Fra Polen henter vi Ziemia Obiecana, et up-and-coming lite bryggeri vi har store forventninger til

De holder til i Ksawerów i utkanten av storbyen Lodz, plassert nokså midt i Polen.

Zemia Obiecana startet som et enmans-drevet nano-bryggeri i 2016, fokusert på belgiske ølstiler.  De ble raskt IPAfrelst, og var tidlig med på den første bølgen av NEIPA i Polen.I dag er de et solid håndverksbryggeri med 6 ansatte, og leverer nydelig moderne IPA’er, sours med masse frukt og bær, store svarte stouts og et spennende fatlagringsprogram.

  

Fra Florø henter vi Kinn Bryggeri, for det blir ikke ølfestival uten dem.  Espen og gjengen pumper ut en jevn strøm av elegante, gjennomtenkte og høyst drikkbare godsaker.  Det siste halvåret har de gledet oss med en rekke nyheter, og kanskje har de mer i ermet?

 

Fra Grimstad kommer Nøgne Ø, som ikke trenger noen nærmere presentasjon.  De har bevist gang på gang at de kan levere fantastiske nye øl fra øverste hylle, og det vil de helt sikkert gjøre denne gangen også.

 

Det forventer vi selvsagt av Haandbryggeriet fra Drammen også.  Mange av ølene deres har allerede klassikerstatus, med de hviler ikke på laubærene.  Nye flotte øl kommer stadig, og ikke minst tweakete og forbedrete versjoner av klassikerene.

MjoderietlogoWEB2023.png
maltgardenWEB.png
7FjellLogoWEB21.png

Den tredje og siste batchen for BCBF Reboot 2023 er servert!

 

MALTGARDEN - MJØDERIET - 7FJELL - GREAT BRITISH BEER

Et av de mest kjente og høyest ratede håndverksbryggeriene i Polen er Maltgarden, som ble startet i 2019 av Andrzej Miler, en av landets mest meriterte hjemmebryggere.  

De er riktignok et kontraktbryggeri, men har imponert både Polen og resten av Europa med kreative kvalitetsøl, vunnet en haug priser og gjort samarbeidsbrygg med storheter som Funky Fluid, Neon Raptor, Fuerst Wiacek, Pühaste, etc.

Maltgarden brygger et bredt spekter av øl; fra hypermoderne juicy NEIPA’er og svære Stout’s, til serien Museum Of Classic Beers.

 

Hvis Fotballklubben Brann hadde laget øl, hadde de selvsagt vært med på festivalen.  De har vel nok med å spille fotball, så vi går for det neste beste: 7 Fjell Bryggeri!

På Bønes brygger Gahr og gjengen nesten døgnet rundt for å tilfredsstille tørste bergensere og nordmenn, men heldigvis har de tid til å være med på ølfestival og ta med seg noen godbiter.  Spørsmålet er selvsagt; klarer de å overdøve Nattjazzen når de synger Nystemten?

 

Og så er det Mjøderiet da.  De må selvsagt være med!  De har virkelig funnet formen nå, og leverer støtt og stadig mjød i verdensklasse.  Mjød som faktisk stadig tar medaljer i Europa’sstørste konkurranse for mjødbryggere.

Vi er 100% sikker på at Stian dukker opp med en ny godbit eller tre!

 

Det siste året har det dukket opp en ny trend blant hardbarkede ølentusiaster.: gretne gamle gubber i alle aldre og av alle kjønn har gjenoppdaget klassiske øl!

Vi følger selvsagt med i tiden, og presenterer en Great British Beer stand.  

Der kan du smake klassiske godbiter fra to engelske bryggerier med laaang historie:  Badger Beers fra Dorset og Timothy Taylor’s fra Yorkshire.

BCBFMenuWall.jpg
BCBFUntapdWall2.jpg
BCBFCrowd.jpg
BCBFMenuWall.2jpg.jpg
bottom of page